Rijangst berooft je van je vrijheid, dat heb je waarschijnlijk al door. Dan is de volgende vraag HOE krijg je die vrijheid en onafhankelijkheid weer terug?

Als je het type bent om meer over je angst te weten te komen dan ga je opzoek naar hulp(bronnen). Die hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit.

  • Google vragen
  • Artikelen lezen
  • Familie / Bekenden vragen
  • Mediteren
  • Online cursus volgen tegen hyperventilatie
  • Boeken aanschaffen over rijangst

En over boeken wil ik het vandaag kort hebben.


Boekentip



Het meest toegankelijke boek is “Rijangst” van Yvette van der Pas.

In begrijpbare taal geschreven met voorbeelden uit de praktijk en misschien nog wel belangrijker als je het zelf gaat aanpakken de oefeningen. Nu kleeft er aan zelfhulpboeken vaak een maar. Je moet het zelf doen. En dat kan best lastig zijn. Wees daarop voorbereid.

Het boek omgaan met rijangst van Jan van den Berg, Cindy Boon en Laura van Bergen is een aanrader als je meer de achtergronden zoekt van (rij)angst. Wetenschappelijk onderbouwd en helder geschreven. Met praktijkvoorbeelden en praktische tips

Samen op weg Rij-angst is een boekje geschreven door Karin van Gaal. Vanuit de wereld van de rij-instructie in combinatie met psychosociale therapie is dit boek geschreven. Het is vrij wetenschappelijk geschreven met aanvullend een conclusie na elk hoofdstuk. Om kennis te verdiepen over rijangst is dit boekje een leuke aanvulling.

Mailtje.


Afgelopen week kreeg ik een mailtje binnen van iemand die al van alles heeft geprobeerd om van haar rijangst af te komen. Sommige pogingen staan in het rijtje hierboven.

Na het ontvangen van het intake formulier werd het één en ander duidelijk. Al de pogingen die gedaan zijn hebben effect op het gevolg en helaas blijft de oorzaak bestaan. En daarmee blijft de angst.

Frustrerend. Zeker omdat er al flinke kosten zijn gemaakt en resultaat uitblijft.

Wat was de Actie?


  • Informatie opdoen is prima
  • Actie ondernemen is ook goed.

Dan komt na twee weken stiekem de angst om de hoek kijken, samen met de niet helpende gedachtes. En na twee weken geef je het op…. Zie je wel dat werkt ook niet!

Wat is dan wel de juiste weg?


Zorg als eerste dat je gedachten op orde zijn. Ga je iets ondernemen tegen rijangst zorg dan dat je gedachtes positief en open zijn.

Check daarna je gevoel, voelt het goed om verder te gaan of niet? (vertrouw je gevoel)

Stel dan je doel, één tussenstap doelstelling en één doelstelling

Bepaal je aanvliegroute, hoe ga je het aanpakken en welke hulpbronnen heb je nodig

Uitvoeren, voer je gestelde plan uit. Consequent het liefst in een bepaald ritme van een week. Bijvoorbeeld elke maandag. woensdag en vrijdag oefenen.

Mocht het na de stappen die je hierboven hebt genomen onverhoopt toch mis gaan dan is professionele hulp een must. Rijangst is namelijk relatief snel op te lossen. Vaak al tussen de zes en acht weken.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit artikel neem dan de eerste stap ( ja, ik weet het dat is niet de eenvoudigste) en claim je vrijheid en onafhankelijkheid terug!

Een eenvoudig mailtje naar anesti@relaxeddriving.nl is al voldoende of vul het contactformulier in.

Want rijangst hoeft geen beperking te zijn!

Heb jij ook een boekentip?



Laat het weten in het reactieveld hieronder.